Tuesday, 2 September 2014

[020914] Biasa-biasa


Kadang-kadang kau terasa nak makan steak yang berharga RM60

Kadang-kadang kau teringin nak makan sushi kat restoran fine dining

Kadang-kadang kau terbayang keenakkan desserts import dari Perancis

Tapi most of the time kau akan end up dengan nasi, kicap dan telur dadar.

Licin pinggan, baru kau sedar, itu pun dah cukup untuk kau.

Samalah dalam mencari cinta.
Nak yang hensem/ cantik/ kaya / berjaya
tapi at the end of the day,
yang 'biasa-biasa' tu pun dah cukup baik.


Tak perlu terlalu memilih.
Nanti tak dapat, kau yang merasa pedih.

Cukup sekadar biasa-biasa
Itu sudah mampu membuat kau rasa selesa.

Bersederhanalah.
Kerna sederhana itu kan lebih indah.

Alhamdulillah for everything.

kbaii


[020914] Kucing Officemate

Kucing yang menjadi kerinduan.

Jack.

Maiya.

Smoky.

Zarra

Maxx

Maiya dan anak-anak.

Shadow.

Smoky kucing yang pandai selfie :)

Smoky.

OB

Tobby takde dalam gambar :(

kbaii